Duurzaam door Ekoliet®
Onze grasbetontegels zijn vervaardigd met Ekoliet® 0/8, een innovatief en duurzaam materiaal dat dient als circulair alternatief voor traditionele ingrediënten in betonmixen. Het gebruik van Ekoliet® in onze grasbetontegels vermindert het gebruik van de primaire grondstoffen zand en grind, die bij de winning een aanzienlijke CO₂-uitstoot veroorzaken. Hiermee leveren we een actieve bijdrage aan de bevordering van een circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt.

Grasbetontegels met Ekoliet

De voordelen van onze grasbetontegels:

 • Vermindering van CO2-uitstoot
  Door Ekoliet®, een circulair materiaal, te gebruiken in plaats van traditioneel zand en grind, wordt de CO2-voetafdruk van de productie van betontegels verlaagd.
 • Waterdoorlatendheid
  Deze tegels bieden uitstekende waterdoorlatendheid, wat helpt bij het beheren van regenwater en het voorkomen van wateroverlast en erosie.
 • Verbeterde biodiversiteit
  De open structuur van grasbetontegels bevordert de groei van gras en andere vegetatie, wat bijdraagt aan de biodiversiteit en groene uitstraling.
 • Lagere Milieukostenindicator (MKI)
  De integratie van Ekoliet® in grasbetontegels resulteert in een lagere MKI waarde, wat aantoont dat deze tegels een lagere milieu-impact hebben gedurende hun gehele levenscyclus.
 • Bevordering van circulaire economie
  Door het hergebruik van Ekoliet® dragen we bij aan de circulaire economie.
 • Esthetische waarde
  Grasbetontegels kunnen in combinatie met een juiste keuze van bestrating een esthetisch aantrekkelijke oplossing bieden.
 • Hitte-eilandeffect vermindering
  De vegetatie die door de tegels groeit, helpt het hitte-eilandeffect te verminderen, waardoor stedelijke gebieden koeler blijven.
 • Stabiliteit en draagkracht
  Ondanks hun milieuvriendelijke kenmerken bieden onze grasbetontegels een stabiele en sterke ondergrond die geschikt is voor zowel licht als zwaar verkeer.
Duurzame Grasbetontegel

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Contact

Onze andere oplossingen

Machinaal bestraten

Anti-onkruid concept

Rotonde concept

Waterdoorlatend busperron

Water Weg concept

Transport