Waterdoorlatend busperron

Waterdoorlatende busperronbanden zijn de oplossing tegen opspattend water bij bushaltes. De innovatieve busperronband is voorzien van een opening, waardoor het water wordt afgevoerd naar een verzamelleiding achter de band onder het perron. Deze leiding is eenvoudig aan te sluiten op een bestaande straatkolk. Zo loopt het water moeiteloos weg en hebben busreizigers geen last van opspattend water. 

Waterpasserend busstation

Voordelen waterdoorlatende busperronband

De waterdoorlatende busperronband heeft naast het waterdoorlatende karakter nog meer belangrijke voordelen. Het busperron is bijzonder toegankelijk voor mindervaliden, is eenvoudig te reinigen door veeg/zuigwagens en  heeft bovendien een slipvrij loopoppervlak. Dankzij de slimme constructie wordt de kans op beschadiging geminimaliseerd. Het busperron is zelfs uitvoerbaar met duurzame Led-verlichting.

De WDBP banden zijn eenvoudig te plaatsen met een standaard bandenklem op stelspecie op wegfundering. De afvoeren in de band sluiten perfect aan op alle gangbare straatkolken. Deze eigenschappen zorgen voor een snelle verwerking en bieden architecten en ontwerpbureau’s aantoonbare ontwerptechnische voordelen. 

De busperronband is ontworpen conform de CROW richtlijnen 

WDBP-band succesvol toegepast

De WDBP-band is inmiddels succesvol toegepast bij bushaltes in de Gemeente Oostburg en meer dan 30 bushaltes in de Gemeente Terneuzen met goedkeuring van de Provincie Zeeland en in overleg met busmaatschappijen Connexxion en Veolia.

Andere gemeenten binnen de provincie Zeeland zijn voorne