Duurzaamheid is een continu onderwerp van gesprek met onze leveranciers van grondstoffen. Op deze manier kunnen er verantwoorde beslissingen worden gemaakt.

Voorbeeld: als toeslagstoffen gebruiken wij daar waar mogelijk gerecyclede producten zoals spoorgrind en gebroken puin. Hierbij zoeken we zo veel mogelijk de samenwerking op met onze afnemers zodat er een gesloten cirkel ontstaat.

Verder is cement een belangrijk bestanddeel in onze producten. Steeds vaker passen wij duurzaam hoogovencement toe. Gebruik van deze cementsoort vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Duurzame grasbetontegels

Onze grasbetontegels zijn vervaardigd met Ekoliet® 0/8, een innovatief en duurzaam materiaal dat dient als circulair alternatief voor traditionele ingrediënten in betonmixen. Het gebruik van Ekoliet® in onze grasbetontegels vermindert het gebruik van de primaire grondstoffen zand en grind, die bij de winning een aanzienlijke CO2-uitstoot veroorzaken. Bovendien beschouwen we Ekoliet®, dat oorspronkelijk als een afvalproduct werd gezien, nu als een waardevolle bron. Door Ekoliet® een nieuw leven in te blazen, leveren we een actieve bijdrage aan de bevordering van een circulaire economie, waarbij materialen worden hergebruikt en gerecycled, in plaats van weggegooid.

Duurzame Grasbetontegel

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Contact