Prefab middengeleider en busperron Value Park Terneuzen

Terneuzen
2019
Zeeland Seaports en DOW chemical
Middengeleider Mantaince Value park

Het verkeer richting het nieuwe hoofdkantoor van chemieconcern DOW Benelux op het Value Park in Terneuzen heeft weinig hinder ondervonden van de plaatsing van een unieke middengeleider en een waterpasserend busstation aan de toegangsweg. Opdrachtgever Zeeland Seaports  en DOW chemical hebben gekozen voor prefab elementen die snel en vakkundig geplaatst kunnen worden.  

Waterpasserende busperron
Reizigers aan de bushalte bij het nieuwe hoofkantoor van DOW chemical hoeven niet te vrezen voor opspattend water. Het busstation is uitgerust met een uniek afwateringssysteem, dat plassen op de busbaan bij hevige regenval voorkomt. De aangegoten rand aan de negen perronbanden voorkomt dat de trekassen van bussen kuilen en putten in het asfalt kunnen rijden. Het complete busstation is in een tijdsbestek van slechts  drie weken getekend, geproduceerd en geleverd.

Prefab gefabriceerde middengeleider
De middengeleider is voorzien van een inwendig kabelkanaal, voor de bekabeling  van  de verlichtingspalen en de verkeersregelinstallatie. De leidingen onder het asfalt zijn eenvoudig te benaderen dankzij zes luiken in de middelgeleider. Bij onderhoud hoeft het asfalt hierdoor niet opgebroken worden.

De complete prefab gefabriceerde middengeleider bestaat uit drie delen. Een deel van 73 meter, een van 7 meter en een van 29 meter.  De randen zijn uitgevoerd in RWS-band profiel en de deklaag van in tegels formaat 30x30 cm. Dankzij de inwendige hijsinrichting heeft aannemer Harthoorn uit Vlissingen de elementen snel en eenvoudig geplaatst.  In slechts vier weken tijd is deze unieke middengeleider getekend, geproduceerd, geleverd en geplaatst.

Producten

Middengeleider
Middengeleider
Waterpasserende busperron
Waterpasserende busperronband