De kolkgoot voert zonder buizen hemelwater van de straat af naar oppervlaktewater, een wadi of een andere oppervlakte berging. Dit toekomstgerichte systeem heeft een grote capaciteit van minimaal 110 liter per seconde, is onderhoudsarm en ongevoelig voor schades.

Er zijn twee varianten van de Kolkgoot beschikbaar: de standaardlengte van 2000mm en de nieuwe variabele variant met een minimale lengte van 2000mm en een maximale lengte van 2700mm.

Onder invloed van klimaatverandering ontstaan enerzijds periodes van extreme droogte en aan de andere kant een overvloed aan regenwater. De Kolkgoot voert bij extreme regenval snel en doeltreffend het overtollige hemelwater af. Het mooie aan dit systeem is, dat regenwater niet in het rioleringsstelsel terecht komt. Het hemelwater komt direct terug in de aangrenzende natuur. Het is een extra wapen tegen extreem weer. De fysieke leefomgeving blijft robuust en toegankelijk.

De Kolkgoot past ideaal binnen een bestaande bandenlijn, dus blijven de werkzaamheden beperkt. De goot is voorzien van een gietijzeren inlaatstuk en is gemaakt van gewapend beton waardoor de Kolkgoot geschikt is voor lichte verkeersbelasting. Het antislip profiel aan de bovenzijde is rolstoel en rollator vriendelijk.

Het stroomprofiel in de onderbak zorgt voor een natuurlijk verloop en is hierdoor zeer zelfreinigend. Nauwkeurig plaatsen van het element is eenvoudig, dankzij de vier hijsogen aan de zijkant van het element. De gemeente Veere heeft het element al met succes toegepast in de Wielingenstraat te Zoutelande.

Meer informatie?

Neem contact met ons op!

Contact